Попередній запис на вакцинацію від грипу

Запишіться, щоб гарантовано зробити щеплення від грипу.

Захистіть себе і свою сім'ю від грипу в Клініці Святого Миколая

У Клініці Святого Миколая є 2 види вакцин – 4-х валентна вакцина виробництва Sanofi (Франція) і 3-х валентна вакцина виробництва Abbott (Нідерланди).

У сезоні 2021 очікуються штами грипу типу А «Гуан Донг», типу А «Гонконг» і типу В «Вашингтон», а також буде циркулювати штам типу В «Пхукет», який циркулював і в минулому році. У 4-х валентну вакцину будуть входити всі вищевказані штами грипу, в 3-х валентній вакцині будуть перші три штами, без штаму «Пхукет».

Статистика показує, що від 65 до 90% щеплених не захворіють на грип , в інших хвороба проходить у легкій формі, вакцинація захищає від таких ускладнень як синусити, отити і пневмонія (запалення легенів).

В умовах пандемії Covid-19 вакцинація, крім захисту безпосередньо від грипу і його ускладнень, буде додатковою стимуляцією імунної системи, щоб підвищити в цілому її опірність вірусам, в тому числі коронавірусу.

У вартість вакцинації крім безпосередньо вакцини також входить консультація терапевта перед вакцинацією для виключення протипоказань і можливих побічних ефектів.

Вакцинація від грипу не показана пацієнтам з алергією на курячі яйця і куряче м’ясо, з вірусом імунодефіциту людини, онкохворим та тим, хто проходить хіміотерапію і пацієнтам, яким переливали кров протягом 6 місяців перед вакцинацією.

Вагітність і грудне вигодовування не є протипоказаннями до вакцинації від грипу. Більш того, для зазначених категорій вакцинація рекомендована для зниження ризиків розвитку ускладнень від вірусу грипу. Застосовувані вакцини є інактивованими і не викликають ускладнень і побічних реакцій у вагітних і годуючих.

У цьому році очікується підвищений попит на вакцинацію від грипу. Щоб бути впевненим, що Вам вистачить вакцини, доцільно прямо зараз зробити попередній запис за телефонами контакт-центру Клініки Святого Миколая

(098) 309-03-03   (099) 309-03-03   (093) 309-03-03